Cafeaua – băutura preferată a românilor din cel mai îndrăgit coffee shop din Aviatorilor
- 3 august 2020
- 0 comments
- caduo
- Posted in Locuri
- 0
Astăzi, cafeaua este una dintre cele mai vândute mărfuri din lume. Potrivit datelor statistice, cafeaua este cea mai consumată băutură în afară de apă. Deci, cum a devenit băutura fenomenul în care este astăzi?
Legenda spune că boabele de cafea au fost descoperite cu secole în urmă de fermierul etiopian Kaldi, care și-a observat caprele mâncând fructe de cafea și apoi au prezentat un comportament ciudat și exuberant. Dintr-o dată, au fost pline de energie! După ce a fost descoperit efectul fructelor de cafea și al boabele de cafea au început să fie împrăștiate pe tot globul.
Băutura s-a răspândit, câștigând popularitate. Diferite regiuni din întreaga lume au început să crească și să cultive cafea. În anii 1600, cafeaua a fost preluată ca băutură favorizată pentru micul dejun, înlocuind vinul și berea.
Consumul modern de zi cu zi
Astăzi, cafeaua a devenit o parte importantă a normelor societale. „Pauză de cafea” în timpul orelor de lucru ajută la menținerea energiei pe tot parcursul zilei.
Acasă, este un punct focal pentru divertisment. Creează o ambianță socială. Nu există nimic mai bun decât depănatul amintirilor alături de prieteni lângă o ceașcă bună de cafea.
O zi de familie distractivă începe adesea cu mirosul familiar al cafelei din ibricul de cafea din bucătărie.
Băuturile pe bază de cafea s-au extins dincolo de simpla cafea preparată, pentru a include și băuturi espresso special concepute pentru socializare și gusturi diferite, astfel întâlnim cappuccino, cafe latte, machiatto, cappuccino vienese, frappe, ice coffe, etc. Pe lângă tipurile de cafea cu lapte, au apărut numeroase tipuri de cafele cu diverse arome, precum: alune, vanilie, dar și cu alcool pentru a oferi senzații mai puternice.
Coffee shop-urile sunt de aproximativ 500 de ani, dar explozia locurilor de servit cafea din anii 90 este incontestabilă. Cultura este infuzată în mod inerent în cafea, iar coffee shop-urile ajută la crearea experienței culturală a cafelei.
La cel mai bun coffee shop din Aviatorilor, întâlnim prieteni sau avem nopți de întâlnire alături de persona iubită. Avem întâlniri cu colegii sau clienții. S-ar putea chiar să ne întâlnim și să ne implicăm în conversații cu cineva nou. Este un loc minunat pentru a socializa, a ne conecta și a ne relaxa uneori doar cu o ceașcă de cafea.
Cafeaua este ușor adaptată în orice context cultural. Reunește comunitățile. Acesta este motivul pentru care proprietarii Ganesha Caffe din Primăverii au numit brandul din apreciere pentru comunitatea de prieteni și clienți. Voiau să sărbătorească comunitatea pe care o servea într-un coffee shop din Primăverii retras și elegant. Cafeaua ne leagă.
Comments are closed.